Egyszerű tippek kényes panaszok ellen - Hazipatika.com

2018-05-07

A férfiak a legtöbb betegséget inkább lábon kihordanák, mint hogy orvoshoz forduljanak vele, a "kényesebb" bajok esetén pedig még jobban elzárkóznak.


Az inkontinencia pedig a középkorú férfiak negyedét érinti, ráadásul néhány jó tanácsot megfogadva enyhíthetőek vagy meg is szüntethetőek a panaszok. Kevesen tudják, de az inkontinencia sokakat érint: 40 év felett 4-ből 1 férfit érint az akaratlan vizeletvesztés. A férfiak gyakran tévesen ítélik meg a helyzetet, és szégyellnek segítséget kérni, holott a panaszok életmódváltással és megfelelő étkezéssel csökkenthetőek. Íme néhány tipp, amelyet tanácsos megfogadni!

Ügyeljünk a megfelelő folyadékpótlásra!

Aki fél a vizeletcsepegéstől, sokszor inkább egy kortyot sem mer inni, pedig ezzel csak tovább ront a helyzeten. A kevesebb vízfogyasztás kiszáradáshoz vezet, és sűrűbbé teszi a vizeletet is. A folyadékhiány ráadásul más betegségek kialakulását is elősegíti. A folyadékot napközben egyenletesen pótoljuk, tervezzünk a mosdó látogatásának is "napirendet".


Számos oka lehet, ha egy férfi életét túlzottan gyakori vizelési inger keseríti meg. Leggyakrabban a prosztatával hozzák összefüggésbe a problémát, ez azonban nem minden.

Fő a mértékletesség!

Az alkohol-, illetve koffeintartalmú italok vízhajtó hatásúak. Csak mértékkel fogyasszon ezekből, így ritkábban érez majd késztetést a mosdó használatára!

Tegyük le a cigarettát!

A dohányzás káros hatásairól már számtalan tanulmány született, a benne lévő anyagok károsítják a szervezetünket, és számos betegség - közöttük több daganattípus - kialakulását is elősegítik. Kevésbé ismert, de a rendszeres dohányzás az inkontinenciát is negatívan befolyásolja. Újabb érv amellett, hogy végleg letegyük a cigarettát.

Csökkentsük a stresszt!

Az inkontinencia számos testi probléma hozadéka lehet, sok esetben azonban lelki problémák állnak a hátterében. Felgyorsult világunkban a megnövekedett stressz és a túlhajszoltság egyre több ember egészségét veszélyezteti. Meg kell tanulnunk kezelni ezt a nyomást, melyre egyénenként más-más módszer jelenthet megoldást. Végezzünk például rendszeresen relaxációs, meditációs és légzőgyakorlatokat, hogy könnyebben urai maradhassunk minden helyzetnek.

Végezzünk gátizomtornát!

Nem csupán lelkünket, de testünket is felkészíthetjük a kellemetlen tünetek ellen. Végezzen rendszeresen gátizom tornát, ezzel ugyanis mérsékelhető vagy szinten tartható a vizeletvesztés mértéke!