Nincs megoldás, ha nem beszélünk róla! - www.baja.hu

2014-10-08

Az akaratlan vizeletvesztéssel százezrek küzdenek nap, mint nap, mégis kevesen kérnek segítséget. Hogy ennek mi az oka? Főként az, hogy az inkontinencia még a 21. században is tabunak számít, nem merünk beszélni róla.

Ezen okból 2014 októberében immár negyedszer rendezi meg az Országos Alapellátási Intézet és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara az SCA Hygiene Products Kft. támogatásával a Cseppnyi Önbizalom Betegedukációs Programot.

Ilyenkor lehetőség van konzultálni a részt vevő háziorvosokkal és asszisztenseikkel, akik tanácsokkal, állapotfelméréssel várják az érintetteket és érdeklődőket. Bács-Kiskun megyében összesen 14 háziorvosi praxisban nyílik lehetőség a tanácsadáson történő részvételre. (Baja, Vasvári utca 9.)

Javasoljuk, ne csak akkor látogasson el a rendelőbe, ha már érintett, ugyanis a rizikófaktorok és a tünetek ismerete segít a megelőzésben is, és ha nyíltan beszélünk róla, környezetünket is bátorítjuk a megszólalásra.

A kampány során már több mint 550 háziorvosi praxis, valamint több mint 50.000 érintett, érdeklődő, vagy hozzátartozó csatlakozott a programhoz. Idén ősszel a program kiterjesztéseként országosan újabb több mint 200 háziorvosi praxisban mérik fel az érdeklődők érintettségi és informáltsági szintjét, valamint tájékoztatást nyújtanak a vizelettartási zavarról és a megoldási lehetőségekről.

Ha ismerjük a problémát, ha nem félünk segítséget kérni, sikerülhet legyőzni a vizelettartási panaszokat övező félelmeket, és megtalálni a megoldásokat. Mert megoldások, eszközök vannak, de ezekhez előbb meg kell tanulnunk, mire figyeljünk!

A program részletei, valamint a programhoz csatlakozó további háziorvosi praxisok megtalálhatók a www.cseppnyionbizalom.hu weboldalon.

 

Eredeti cikk megnyitása