NINCS MEGOLDÁS, HA NEM BESZÉLÜNK RÓLA - www.kanizsaujsag.hu

2014-10-07

Az akaratlan vizeletvesztéssel százezrek küzdenek nap mint nap, mégis kevesen kérnek segítséget. Hogy ennek mi az oka? Főként az, hogy az inkontinencia még a 21. században is tabunak számít, nem merünk beszélni róla.

Ezen okból 2014 októberében immár negyedszer rendezi meg az Országos Alapellátási Intézet és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara az SCA Hygiene Products Kft. támogatásával a Cseppnyi Önbizalom Betegedukációs Programot.

Ilyenkor lehetőség van konzultálni a részt vevő háziorvosokkal és asszisztenseikkel, akik tanácsokkal, állapotfelméréssel várják az érintetteket és érdeklődőket. Ezúttal Zala megyében 8 háziorvosi praxisban nyílik lehetőség a tanácsadáson történő részvételre.

Javasoljuk, ne csak akkor látogasson el a rendelőbe, ha már érintett, ugyanis a rizikófaktorok és a tünetek ismerete segít a megelőzésben is, és ha nyíltan beszélünk róla, környezetünket is bátorítjuk a megszólalásra.

A kampány során már több mint 550 háziorvosi praxis, valamint több mint 50.000 érintett, érdeklődő, vagy hozzátartozó csatlakozott a programhoz. Idén ősszel a program kiterjesztéseként országosan újabb több mint 200 háziorvosi praxisban mérik fel az érdeklődők érintettségi és informáltsági szintjét, valamint tájékoztatást nyújtanak a vizelettartási zavarról és a megoldási lehetőségekről.

Ha ismerjük a problémát, ha nem félünk segítséget kérni, sikerülhet legyőzni a vizelettartási panaszokat övező félelmeket, és megtalálni a megoldásokat. Mert megoldások, eszközök vannak, de ezekhez előbb meg kell tanulnunk, mire figyeljünk!

Zala megyében résztvevő háziorvosi praxisok:

Település

Cím

Település

Cím

Nagykanizsa

Alkotmány út 75.

Alsópáhok

Dózsa György u. 6.

Nagykanizsa

Rózsa u.6.

Nagykanizsa

Kinizsi u. 3.

Keszthely

Sopron u. 2.

Nagykanizsa

Zemplén Gy. u. 6.

Zalaegerszeg

Wlassics Gy. u. 13.

Keszthely

Sopron u. 2.

A program részletei, valamint a programhoz csatlakozó további háziorvosi praxisok megtalálhatók a www.cseppnyionbizalom.hu weboldalon.

 

Eredeti cikk megnyitása