Nincs megoldás, ha nem beszélünk - www.indexkelet.hu

2014-10-08

Az akaratlan vizeletvesztéssel százezrek küzdenek nap mint nap, mégis kevesen kérnek segítséget. Hogy ennek mi az oka? Főként az, hogy az inkontinencia még a 21. században is tabunak számít, nem merünk beszélni róla.

Ezen okból 2014 októberében immár negyedszer rendezi meg az Országos Alapellátási Intézet és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara az SCA Hygiene Products Kft. támogatásával a Cseppnyi Önbizalom Betegedukációs Programot.

Ilyenkor lehetőség van konzultálni a részt vevő háziorvosokkal és asszisztenseikkel, akik tanácsokkal, állapotfelméréssel várják az érintetteket és érdeklődőket.

Ezúttal Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 8 háziorvosi praxisban nyílik lehetőség a tanácsadáson történő részvételre.

Javasoljuk, ne csak akkor látogasson el a rendelőbe, ha már érintett, ugyanis a rizikófaktorok és a tünetek ismerete segít a megelőzésben is, és ha nyíltan beszélünk róla, környezetünket is bátorítjuk a megszólalásra.

A kampány során már több mint 550 háziorvosi praxis, valamint több mint 50.000 érintett, érdeklődő, vagy hozzátartozó csatlakozott a programhoz. Idén ősszel a program kiterjesztéseként országosan újabb több mint 200 háziorvosi praxisban mérik fel az érdeklődők érintettségi és informáltsági szintjét, valamint tájékoztatást nyújtanak a vizelettartási zavarról és a megoldási lehetőségekről.

Ha ismerjük a problémát, ha nem félünk segítséget kérni, sikerülhet legyőzni a vizelettartási panaszokat övező félelmeket, és megtalálni a megoldásokat. Mert megoldások, eszközök vannak, de ezekhez előbb meg kell tanulnunk, mire figyeljünk!

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében résztvevő háziorvosi praxisok:

Település Cím Település Cím
Nagycserkesz Lenin út 17. Nyírbogdány Fő út 6.
Nyírmeggyes Lenin u. 1. Nyírmihálydi Zrínyi u. 47.
Bököny Árpád u. 10. Encsencs Sport u. 3.
Tiszadob Károlyi M. u. 19 Tuzsér Hársfa út 1

A program részletei, valamint a programhoz csatlakozó további háziorvosi praxisok megtalálhatók a www.cseppnyionbizalom.hu weboldalon.

 

Eredeti cikk megnyitása